PODATKI O PODJETJU

Stran ter spletna trgovina z bolj ali manj unikatnimi izdelki ter slikami po meri. 
Naziv podjetja: PLANTELISH, Ilustracije, Maruša Furlan s.p. (zaporedna številka glavne dejavnosti 90.030)
Sedež podjetja: Kovorska cesta 45, 4290 Tržič
Transakcijski račun odprt pri Gorenjska banka: SI56 0700 000 3625 853
Matična številka: 8803242000
Davčna številka: 97756431
Elektronska pošta: info@plantelish.com

DOSTAVA in DOSTAVNI PARTNERJI

Vse pakete pošiljamo priporočeno preko Pošte Slovenije. Pridržujemo si pravico do izbire dostavne službe.
BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 100,00€!
V primeru nakupa izdelkov v vrednosti nad 100,00€, ne boste imeli s pošiljanjem nikakršnih stroškov, saj vam bomo vaš paket poslali brezplačno.
STROŠEK DOSTAVE – 3,50€ PO VSEJ SLOVENIJI
Stroški pošiljanja v vrednosti do 100,00€ v Sloveniji znašajo 3,50€, ne glede na število naročenih izdelkov. Pri pošiljanju keramičnih izdelkov, se zaradi teže k poštnini prišteje 1€, zato poštnina za pošiljanje le teh izdelkov (personalizirane skodelice) znaša 4,50€. Po končanem in poslanem naročilu, boste prejeli sledilno številko.
V ceno dostave je všteto: cena pošiljanja preko pošte, pakiranje ter embalaža.
Mednarodni stroški pošiljanja znašajo 12,00€ ( Evropa in ostale države).
Cena se spreminja glede na težo izdelka (ob izbiri izdelka je navedena končna cena poštnine).

DOBAVNI ROK

Dobavni rok se razlikuje od izdelka do izdelka in je naveden zraven vsakega izdelka v spletni trgovini. Dobavni rok začne veljati od dneva prejetega plačila naprej, pri izdelkih na voljo v spletni trgovini, pri izdelkih.  Ko je izdelek odposlan, boste prejeli sledilno številko in od tega dneva naprej, bo izdelek dostavna služba Pošta Slovenije dostavila najkasneje v roku 3 dneh v Sloveniji, mednarodno je odvisno od tuje pošte, največ pa mesec dni.

NAROČILO
Napotki za naročilo slike po meri in FAQ

Preden se odločite za naročilo slike po meri, si dobro oglejte primere, saj je to slika, ki je narisana in naslikana v posebnem stilu. Prav zaradi tega, so pri ljudeh, ki so naslikani oziroma narisani v stilu personalizirane ilustracije, poudarjene zgolj tiste najbolj tipične lastnosti kot so: barva oči, oblika obrvi, nosu in obraza, frizura in barva las ter postava.
To NI realistični portret, zato tudi ilustracije niso narisane v realističnem stilu, poudarjene so zgolj podobnosti. Če vam je tak stil všeč in se z napisanim strinjate, se odločite za naročilo.
Če niste prepričani, da vam je takšen stil personalizirane ilustracije 100% všeč, se raje ne odločite za naročilo. Pri portretih hišnih ljubljenčkov gre za relativno realističen stil.
Sami si lahko izberete rastline, ki jih nato narišem na sliki. Rastline si lahko izbirate sami pri vseh slikah po meri.

Kaj potrebujete za naročilo?

Za naročilo potrebujete fotografijo ali več fotografij (v kolikor bi imeli na eni ilustraciji več oseb in nimate skupne fotografije. Fotografija ne rabi biti narejena v profesionalnem, fotografskem studiu, lahko jo tudi posnamete sami ali je to celo »selfie«.
Načeloma se da res skoraj vse uporabiti. Kvaliteta fotografije mora biti zadovoljiva oziroma morajo s fotografije biti lepo razvidne najbolj tipične poteze. Ker se s fotografije težko razloči barva oči in včasih tudi las, posebej dopišite med opombe.

V kolikor želite, se lahko na ilustraciji po želji prilagodijo oblačila, poza in so dodani tudi želeni predmeti (doplačilo). Rastline lahko izbirate sami. Napis na ilustraciji Napis na ilustraciji ni potreben, v kolikor ga ne želite. Doda se lahko nad ali pod ilustracijo in je lahko želene dolžine. Napis se posebej ne doplača, torej se doda popolnoma brezplačno. Popravki na ilustraciji Naj vas opozorim, da je ilustracija naslikana na papir, z akvarelnimi barvami in nato so dodane obrobe. Tega se ne da brisati in popravljati. Spremembe, ko je ilustracija končana, več niso mogoče. Vse kar se da minimalno popraviti, so barve. Vseeno so takšni popravki omejeni, zato, če jih že imate v mislih, jih povejte vse naenkrat, saj so brezplačni samo trije. Vsak dodatni popravek je proti doplačilu.

Vmesni vpogled v skico – je sploh mogoč? Ne ni. Zakaj?

Zato, ker se slika gradi in slika sproti. Na začetku so začrtane res samo zgolj obrobe in groba oblika. Slika v vmesnem postopku niti slučajno ne izgleda tako, kot končni izdelek, zato lahko stranka dobi napačno predstavo. Pokaže se končni izdelek pred tiskom.

Predogled in potrditev slike

Vedno pred pošiljanjem po pošti, pošljem izdelek v predogled zaradi manjših (beri barvnih) popravkov in morebitnih napak v tekstu (besedni škrat pač nikoli ne počiva). Ko potrdite, gre slika na pošto v kar se da najhitrejšem možnem času. Ali lahko plačate po povzetju? Ne, žal to ni mogoče. Že zaradi tega, ker je slika izdelek po meri, ki gre v izdelavo komaj po tem, ko je poravnan predračun in tudi zaradi tega, ker podjetje ni zavezanec za DDV in ni gotovinskega poslovanja temveč samo poslovanje preko TRR in Paypala. Kje oziroma kako lahko plačate? Plačilo naročila lahko poravnate preko spletne banke ali izpolnite UPN obrazec na vsaki poštni poslovalnici ali banki. Trenutno je možno plačilo samo na transakcijski račun preko predračuna.
Mednarodno plačilo je možno preko storitev Paypal.

Ali je možna kasnejša reklamacija in vračilo denarja?

Žal ne, saj gre za personaliziran izdelek, v katerega je vloženega več ur trdega dela, truda in poravljenega materiala. Izjema je, da slika pride v uničenem paketu (se je uničila med dostavo). V tem primeru se lahko dogovori za pošiljanje novega izdelka, po tem ko uničen paket poslikate (tudi uničeno ilustracijo). Vračilo denarja ni mogoče.

Izbris podatkov o naročilu, naročniku in uporabljenih fotografij za izdelavo slik po meri

Po zaključenem naročilu se trajno izbrišejo podatki o naročniku (ime in priimek, naslov in elektronska pošta), o naročilu (podatki za naročilo in izdelavo samega naročila) in uporabljene fotografije za morebitno izdelavo personaliziranih ilustracij. Prav tako gredo v izbris vsa sporočila o izdelavi naročila (Facebook in Instagram sporočila in elektronska pošta).

NAROČILO 

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba. Naročilo se odda preko zasebnega sporočila na Facebook strani PLANTELISH ali osebnem profilu, spletne trgovine na naslovu www.plantelish.com, preko elektronske pošte na info@plantelish.com

Za oddajo naročila so potrebni osebni podatki za pošiljanje: ime in priimek, naslov in elektronska pošta ter podatki o naročilu, saj so izdelki personalizirani in potemtakem prilagojeni vsaki stranki posebej. Personazacija izdelkov poteka po predlogi, po dogovoru stranke in izvajalca se lahko ustvari tudi izdelek popolnoma prilagojen stranki in temu primerno se prilagodi tudi cena posameznega izdelka oziroma storitve. Ker ne poslujemo z gotovino, je potrebno ob naročilu plačilo po predračunu in se izdelek izdela in pošlje po prejetem plačilu. Kupec ob naročilu prejme na svoj naslov elektronske pošte navodila za nakazilo ter potrdilo o naročilu. Skupaj s prejetim izdelkom po pošti, stranka prejme tudi originalen račun.

PLAČEVANJE

Stranka lahko izdelke plača na enega izmed sledečih načinov: Plačilo preko neposredne bančne transakcije:  Ne poslujemo z gotovino, zato kupec ob naročilu poravna naročilo preko predračuna ali storitev Paypal. Podatke ob naročilu ter potrdilo o naročilu stranka prejme na svoj naslov elektronske pošte ali preko Paypala. Artikel bo odposlan takoj po prejetemu plačilu oziroma v roku treh delovnih dni.

CENE

Cene, ki so objavljene, veljajo na dan naročila. Ker nismo davčni zavezanci, ne vsebujejo DDV-ja. Vse cene so v evrih. V primeru naročila večjih količin izdelkov, se lahko kupec in ponudnik dogovorita za količinski popust. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega opozorila. V kolikor se cene spremenijo tekom naročila, obvelja cena s katero se je stranka strinjala ob naročilu oziroma cena, ki je veljala takrat, ko se je naročilo oddalo.

Količinski popust

Količinski popust lahko upoštevamo pri naročilu nad 10 izdelkov in sicer po dogovoru s vsako stranko posebej in s te strani izraženo željo. V tem primeru lahko stranka prejme 10% popust oziroma po dogovoru pri naročilu veliko večje količine. Količinskega popusta pod 10 izdelkov ni, stranka lahko prejme zgolj brezplačno poštnino.

VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE 

Kupec ima pravico do vračila blaga, če ponudniku v roku 15 dni po prejemu le-tega sporoči, da odstopa od pogodbe, prejete izdelke pa mora vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v prvih 15 dneh se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec nosi vse stroške, ki nastanejo zaradi vračila blaga. Vrnjeni izdelki morajo biti obvezno originalno zapakirani, nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena jim mora biti tudi kopija računa ter podatek o tem, kam naj ponudnik vrne plačano kupnino (transakcijski račun) in podpis oziroma žig podjetja (če gre za pravno osebo). Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, poslanih z odkupnino, ali pošiljk, ki niso v skladu s temi pogoji poslovanja. Ponudnik po prejemu pošiljke, ki ustreza splošnim pogojem, kupcu najkasneje v roku 30 dni od prejema, vrne plačano kupnino. Vračilo ni možno v primeru personalizacije izdelka. Kot tudi narekuje zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot, 43. člen): “Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.” V primeru reklamacije, se obrnite na naš elektronski naslov: info@plantelish.com

Vračilo denarja – slika po meri 

Vsaka stranka je pred samim naročilom obveščena in se z naročilom strinja z načinom in stilom slike. Sama izdelava slike vzame od 2 do 3 ure aktivnega dela, zato vračilo denarja ni možno. Možni so dogovori zgolj o manjših popravkih, vendar vračila kupnine NI.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI 

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila ter jih ne bo posredoval tretji osebi ali uporabljal v namene oglaševanja (email marketinga). Oglaševanja preko e pošte, se ne poslužujemo.

IZBRIS PODATKOV O NAROČILU, NAROČNIKU IN UPORABLJENIH FOTOGRAFIJAH ZA IZDELAVO PERSONALIZIRANIH ILUSTRACIJ 

Po zaključenem naročilu se trajno izbrišejo podatki o naročniku (ime in priimek, naslov in elektronska pošta), o naročilu (podatki za naročilo in izdelavo samega naročila) in uporabljene fotografije za morebitno izdelavo personaliziranih ilustracij. Prav tako gredo v izbris vsa sporočila o izdelavi naročila (Facebook in Instagram sporočila in elektronska pošta).

NAGRADNE IGRE

Splošne določbe. PLANTELISH ilustracije, Maruša Furlan s.p. (v nadaljevanju organizator ) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Facebook in Instagram profila PLANTELISH.  Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let. Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja. Prevzem nagrade : Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati organizatorju podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook ter Instagram in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook ali Instagram strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami. Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.
Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo. Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Včasih PLANTELISH priredi tudi nagradne igre z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi ter trgovinami. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre.

V tem primeru se PLANTELISH distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekakor pa stremimo k temu, da vse poteka gladko in budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami. V kolikor bi zasledili, da gre za kakršnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@plantelish.com in primerno bomo ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.
Osebni podatki, ki jih navedete ob naročilo ali pa z vnašanjem v kontaktnem obrazcu, so strogo zaupni.
Podjetje Plantelish, Maruša Furlan s.p. se zavezuje, da bodo posredovani osebni podatki varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zagotavljala se skladnost z uredbo GDPR. Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Uporabljen je Secure Socket Layers (SSL), napreden medmrežni varnostni sistem za zaščito vaših podatkov. S potrdilom naročila se strinjate, da podjetje Plantelish, Maruša Furlan s.p. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01).

Upravitelj spletne strani in trgovine www.plantelish.com, je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Upravitelj za čas 2 leti hrani anonimizirane IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani www.plantelish.com. IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta, se zbirajo za potrebe zagotavljanja varnosti. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na računalnik kupca lahko spletna trgovina shrani tudi nekatere trajne piškotke, to je identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) ter štiri piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Osebni podatki naročnikov se v nobenem primeru ne bodo predali nepooblaščenim osebam in bodo izjemoma razkriti le, če je ta obveznost določena z zakonom ali bodo podatki botrovali k postopkom pred sodišči ter drugimi državnimi organi, za zaščito in uresničevanje zakonskih interesov.

Za kaj se uporabljajo vaši podatki in za kaj se NE uporabljajo?

Vaši osebni podatki (ime in priimek, naslov ter elektronska pošta), so potrebni za pravilno obdelavo vašega naročila in dostavo le tega ter za obveščanje v zvezi podanega naročila. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo.

Ker ne prakticiramo e-mail marketinga ali pošiljanja e-novičk, se vaši podatki v te namene NE bodo uporabljali temveč, kot je zgoraj navedeno, zgolj v namen obveščanja o stanju vašega podanega naročila.

Izbris podatkov o naročilu, naročniku in uporabljenih fotografijah za izdelavo personaliziranih ilustracij Po zaključenem naročilu se trajno izbrišejo podatki o naročniku (ime in priimek, naslov in elektronska pošta), o naročilu (podatki za naročilo in izdelavo samega naročila) in uporabljene fotografije za morebitno izdelavo personaliziranih ilustracij. Prav tako gredo v izbris vsa sporočila o izdelavi naročila (Facebook in Instagram sporočila in elektronska pošta).

PIŠKOTKI

Ta stran vsebuje piškotke. V glavnem se piškotki uporabljajo za ohranjanje uporabniških nastavitev, shranjevanje podatkov o stvareh, kot so nakupovalni vozički, in anonimnim podatkom za sledenje aplikacijam tretjih oseb, kot je Google Analytics. Piškotki praviloma izboljšajo izkušnjo brskanja. Vendar pa morda želite onemogočiti piškotke na tej spletni strani in na drugih? Najučinkovitejši način je onemogočiti piškotke v vašem brskalniku. Predlagamo vam, da se posvetujete z razdelkom Pomoč v vašem brskalniku ali si oglejte spletno mesto O piškotkih, ki ponuja navodila za vse sodobne brskalnike.

Spletno mesto uporablja naslednje elemente drugih ponudnikov, ki prav tako uporabljajo piškotke:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest

REŠEVANJE SPOROV 

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Kranju.

Objavljeno, 1.1.2023